22 januari 2021
dagopening

vrijdag, 22 januari 2021

Week van het gebed

Video van Stronglife

NBV | 1 Korintiërs 1:10-13

Broeders en zusters, in de naam van onze Heer Jezus Christus roep ik u op om allen eensgezind te zijn, om scheuringen te vermijden, om in uw denken en uw overtuiging volkomen één te zijn. Door Chloë’s huisgenoten is mij namelijk verteld, broeders en zusters, dat er verdeeldheid onder u heerst. Ik bedoel dat de een zegt: ‘Ik ben van Paulus,’ een ander: ‘Ik van Apollos,’ een derde: ‘Ik van Kefas,’ en een vierde: ‘Ik van Christus.’ Is Christus dan verdeeld? Is Paulus soms voor u gekruisigd? Of is het in de naam van Paulus dat u bent gedoopt?

BGT | 1 Korintiërs 1:10-13

Vrienden, luister naar wat ik van jullie vraag. Jullie moeten samen een volmaakte eenheid vormen. Dat is wat onze Heer Jezus Christus wil. Vorm geen aparte groepen, en zeg niet allemaal iets anders over het geloof. Ik heb gehoord dat jullie ruzie hebben met elkaar. Dat hebben de mensen die bij Chloë wonen, mij verteld. Sommigen van jullie zeggen: ‘Ik hoor bij de groep van Paulus.’ Anderen zeggen: ‘Ik hoor bij de groep van Apollos.’ Weer anderen zeggen: ‘Ik hoor bij de groep van Petrus.’ En dan zijn er ook nog mensen die zeggen: ‘Ik hoor bij de groep van Christus.’ Heeft iedere groep soms zijn eigen redder? Nee, er is maar één redder: Christus! Niet ik heb voor jullie aan het kruis gehangen, maar Christus! En jullie zijn niet in mijn naam gedoopt, maar in de naam van Christus!

Verwerking

Ook onder de eerste christenen plaatsten ze elkaar al in de verschillende hokjes van de leiders. Paulus is daar heel duidelijk over: Er is maar één iemand aan het kruis gestorven voor ons allemaal en dat is Jezus! We horen dus allemaal bij Hem.

We zijn samen één in Christus Jezus. Hij is onze redder en God vraagt van ons dat we samen één zijn. Want als de wereld ziet dat we samen één zijn, dan dragen we een sterke getuigenis uit.

Hoe zouden we in deze tijd (lockdown) die eenheid uit kunnen dragen aan mensen om ons heen?

In de video wordt ook gesproken over het delen van wat je hebt. Wat zou jij met iemand anders willen delen?