25 januari 2021
dagopening

maandag, 25 januari 2021

Geen kalme reis

NBV | Mattheüs 24: 3-9

Toen Hij op de Olijfberg zat, gingen de discipelen naar Hem toe toen zij alleen waren, en zeiden: (…) En wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld? En Jezus antwoordde en zei tegen hen: (…) U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde. Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën. Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden, en u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam.

BGT | Mattheüs 24: 3-9

Daarna ging Jezus naar de Olijfberg. Toen Hij daar zat met zijn leerlingen, vroegen zij: ‘Wilt u ons vertellen wanneer dat allemaal gebeuren zal? Aan welk teken zullen we zien dat u komt en dat het einde van deze wereld gekomen is?’ Jezus zei tegen zijn leerlingen: (…) Jullie zullen horen dat er oorlog is, of dat er oorlog komt. Maar je moet daar niet van schrikken. Want dat moet allemaal gebeuren, maar het is nog niet het einde. (…) Er zal hongersnood komen, en overal zullen aardbevingen zijn. Dat is het begin van de grote rampen. Jullie zullen het moeilijk hebben. Sommigen van jullie zullen gedood worden.

Verwerking

Jezus spreekt over de tijd voor zijn wederkomst. Er zullen dan heftige dingen gebeuren, waaronder besmettelijke ziekten!

De pandemie die we nu meemaken (Corona) past in het plan dat God met deze wereld heeft. Niets glipt Hem tussen de vingers door. Vind je dat een geruststellende gedachte? Waarom wel of niet?

Wij maken een moeilijke periode door, maar er zijn ook mensen die jaar in jaar uit gebukt gaan onder vervolging, honger etc. Sta je daar weleens bij stil?