13 april 2021
dagopening

dinsdag, 13 april 2021

Hij is er en Hij spreekt!

Hoe moet je in God geloven terwijl je hem niet ziet of hoort.

God maakt Zich bekend!

NBV | Romeinen 1: 18-21

En vanuit de hemel openbaart Gods toorn zich over al het kwaad en onrecht van hen die met hun onrechtvaardigheid de waarheid geweld aandoen. Want wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt. Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Er is niets waardoor zij te verontschuldigen zijn, want hoewel ze God kennen, hebben ze Hem niet de eer en de dank gebracht die hem toekomen. Hun overpeinzingen zijn volkomen zinloos en hun onverstandig hart is verduisterd.

BGT | Romeinen 1: 18-21

God laat zien dat Hij woedend is over de slechtheid van de mensen. Hij is boos omdat de mensen geen eerbied voor Hem hebben, en omdat ze elkaar slecht behandelen. De mensen verzetten zich tegen de waarheid over God. Terwijl ze echt wel kunnen weten wie God is. God heeft zich namelijk aan alle mensen bekendgemaakt. Want ook al kun je God niet zien, je kunt wel zien wat Hij gedaan heeft. God heeft de wereld gemaakt. Zo kan iedereen die verstand heeft, Gods eeuwige macht zien, en begrijpen dat Hij God is. Daarom hebben mensen die God niet eren, geen enkel excuus! De mensen kenden God dus wel, maar ze wilden Hem niet danken en eren. Nee, daar vonden ze zichzelf te goed voor.

Verwerking

De grootsheid van de schepping laat zien dat er een God bestaat. Niemand heeft een excuus. Hij spreekt ook in de schepping.

Ons lichaam (ja, elk celletje!) zit wonderlijk in elkaar. De hele schepping wijst naar de Schepper. Zie jij dat ook zo? Kijk jij op die manier weleens naar je lichaam of de natuur om je heen?

De waarheid over God kun je ook wegdrukken, door tegen God in te gaan en geen eerbied voor Hem te hebben.

God is erg kwaad als je je verzet tegen de waarheid over Zijn bestaan. Vind je dat terecht? Waarom wel of niet?