05 oktober 2022
dagopening

woensdag, 05 oktober 2022

Dieren

De wolf en het lam

NBV | Jesaja 11:6-8

Dan zal een wolf zich neerleggen naast een lam, een panter vlijt zich bij een bokje neer; kalf en leeuw zullen samen weiden en een kleine jongen zal ze hoeden. Een koe en een berin grazen samen, hun jongen liggen bijeen; een leeuw eet stro, net als een rund. Bij het hol van een adder speelt een zuigeling, een kind graait met zijn hand naar het nest van een slang.

BGT | Jesaja 11:6-8

Als die koning komt, zal er vrede zijn. Een wolf speelt met een lammetje, en een panter ligt naast een bokje. Een kalf eet samen met een leeuw, en een klein kind past op beide dieren. Een koe en een beer lopen in één wei, en hun jongen liggen bij elkaar. Een leeuw eet gras, net als een koe. En een kind speelt zonder angst bij het nest van een gevaarlijke slang.

Verwerking

In het Koninkrijk dat komt (de nieuwe aarde) zullen dieren ook weer een rol spelen. Logisch toch? Anders zou een groot deel van de schepping niet meer terugkomen. Ben jij daar blij mee? Waarom wel/niet?

De wolf speelt dan met een lam, ongelooflijk! Nauwelijks voor te stellen. De gevolgen van de zondeval (de vloek op de zonde) is dan verdwenen. Het verlossingswerk van de Here Jezus is voor de hele schepping, ook voor dieren.

Het is vandaag dierendag. Heeft de Bijbel ook invloed op de manier waarop jij tegen dieren aankijkt?

Stelling: Als vlees duurder wordt omdat dieren meer leefruimte krijgen heb ik daar geen problemen mee.