21 oktober 2020
dagopening

woensdag, 21 oktober 2020

De vervolgde kerk

Vervolging Christenen Egypte door Islam

Vervolging maakt je sterker! Je lijdt voor het koninkrijk van God.

NBV | 2 Tessalonicenzen 1:4-7

Wij spreken dan ook in de gemeenten van God vol trots over uw standvastigheid en trouw onder de vervolgingen en onderdrukking die u moet doorstaan. Ze zijn het bewijs dat God rechtvaardig oordeelt door u zijn koninkrijk, waarvoor u nu lijdt, waardig te achten. God is inderdaad rechtvaardig: hij zal uw onderdrukkers straffen met onderdrukking en u, die nu onderdrukt wordt, samen met ons van alle last bevrijden wanneer Jezus, de Heer, vanuit de hemel verschijnt.

BGT | 2 Tessalonicenzen 1:4-7b

Ik spreek in alle kerken vol trots over jullie. Want jullie houden het vol om te blijven geloven, ook al worden jullie vervolgd en ook al zijn jullie in moeilijkheden. God heeft besloten dat jullie het waard zijn om bij zijn nieuwe wereld te horen. En jullie laten zien dat dat een juist besluit is. Want jullie houden vol, ook nu jullie moeten lijden voor zijn nieuwe wereld. God straft en beloont mensen op een eerlijke manier. Hij zal jullie onderdrukkers straffen. En hij zal jullie, die nu onderdrukt worden, samen met mij bevrijden uit alle moeilijkheden. Dat zal gebeuren op de dag dat de Heer Jezus terugkomt uit de hemel.

Verwerking

Vervolging is een testcase: waar sta jij? Blijf jij Jezus trouw al kost het je zelfs je leven? God zal je recht doen. En wanneer Jezus terugkomt, zal hij alle mensen straffen die God niet erkennen en niet geloven in de goede boodschap.

Daarom is het belangrijk om te bidden voor mensen die vervolgd worden: “God geef dat ze het mogen volhouden.” Je moet ook bidden voor de onderdrukkers: als ze zich niet bekeren, zullen ze gestraft worden.

Stelling:
Vervolgingen zijn goed voor het christendom. Zo zie je wie er echt in God gelooft.