dagopening

maandag 11 januari 2021

Johannes de Doper

Mooi weer spelen

NBV | Mattheüs 3:1-6,

In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het koninkrijk van de hemel is nabij!’(...) Johannes droeg een ruwe mantel van kameelhaar met een leren gordel; hij voedde zich met sprinkhanen en wilde honing. Uit Jeruzalem, uit heel Judea en uit de omgeving van de Jordaan stroomden de mensen toe, en ze lieten zich door hem dopen in de rivier de Jordaan, terwijl ze hun zonden beleden.

BGT | Mattheüs 3:1-6,

In die tijd kwam Johannes de Doper naar de woestijn van Judea. Daar zei hij tegen de mensen: ‘Dit is het moment om je leven te veranderen. Want Gods nieuwe wereld is dichtbij.’(...) Johannes liep in een jas van kameelhaar, en hij had een leren riem om. Hij leefde van sprinkhanen en honing. Alle mensen uit Jeruzalem, uit Judea en uit het gebied van de Jordaan kwamen naar hem toe. Ze zeiden: ‘We hebben spijt van alles wat we verkeerd gedaan hebben.’ En Johannes doopte hen in de rivier de Jordaan.

Verwerking

Johannes werkte en preekte in de woestijn. De mensen gingen hem opzoeken en deden daar moeite voor. Zijn preken zijn eenvoudig samen te vatten: bekeer je, want Jezus komt eraan!  (=  Het koninkrijk van de hemel is nabij).

Heb jij weleens spijt van wat je verkeerd hebt gedaan? Wat doe je daarmee?

Zou jij je leven veranderen als je zou weten dat Jezus over twee maanden zou terugkomen? Waarom?