dagopening

maandag, 08 maart 2021

Geven en ontvangen - biddag

CBF Geef gerust aan een Erkend Goed Doel (afspelen tot 1:08)

Kun je van God stelen?

NBV | Maleachi 3:8-10

Vinden jullie dat een mens God mag bestelen? Toch bestelen jullie mij, en zeggen dan: ‘Hoezo bestelen we u?’ Door de tienden en de heffingen achter te houden! Jullie zijn vervloekt en nogmaals vervloekt, en toch blijft het hele volk mij bestelen. Stel mij maar eens op de proef – zegt de HEER van de hemelse machten. Breng alle tienden naar mijn voorraadkamer, zodat er voedsel in mijn tempel is, en zie dan of ik niet de sluizen van de hemel voor jullie open en zegen in overvloed op jullie land laat neerdalen.

BGT | Maleachi 3:8-10

Maar jullie weten toch wel dat een mens niet van God mag stelen? En toch stelen jullie van mij! Jullie houden je oogst voor jezelf, jullie brengen niets naar mijn tempel. Ik heb jullie daarvoor gestraft, maar toch blijven jullie allemaal van mij stelen. Jullie moeten het heel anders doen. Breng maar eens een tiende deel van jullie oogst naar de tempel, zodat de priesters weer te eten hebben. Dan zullen jullie zien dat ik jullie beloon! Dan zal ik weer water uit de hemel laten stromen. Ik zal jullie weer een grote oogst geven.

Verwerking

Kun je God bestelen? Jazeker! Door alles wat je verdient voor jezelf te houden en niets te geven aan de Heer. De tienden waren een soort ‘belasting’ om ervoor te zorgen dat de priesters hun werk in de tempel konden doen. Zij brachten elke dag offers, gingen bidden en waren er voor de mensen.

Kun je God bestelen? Jazeker! Door te zeggen dat je zelf iets hebt verdiend, waarbij je vergeet dat God het je geeft. Hij heeft jou het baantje gegeven, verstand om te leren, handen om mee te werken. Het is niet van jezelf.

Nederlandse jongeren zijn behoorlijk vrijgevig. Zo doneert 83 procent van de jongeren minimaal één keer per jaar aan een goed doel. (Bron: consultancy.nl)

Geef jij ook weleens van je eigen geld aan een goed doel?