dagopening

maandag 22 november 2021

De Bijbel

NBV | 2 Timoteüs 3: 14-17

Maar jij, blijf bij alles wat je geleerd hebt en met overtuiging hebt aangenomen. Je weet wie je leraren waren en bent van kindsbeen af vertrouwd met de heilige geschriften die je wijsheid kunnen geven, zodat je wordt gered door het geloof in Christus Jezus. Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust.

BGT | 2 Timoteüs 2: 14-17

Timoteüs, blijf trouw aan wat je geleerd hebt, en aan het geloof waarvan je overtuigd bent. Je weet dat je goede leraren gehad hebt. En de heilige boeken ken je al sinds je kindertijd. In die boeken kun je wijsheid vinden. Ze leren je dat mensen gered kunnen worden door het geloof in Jezus Christus. Alles wat in de heilige boeken staat, komt van God. Daarom kun je alles wat erin staat, gebruiken om uitleg te geven over het geloof. Je kunt het ook gebruiken als mensen verkeerde ideeën hebben of verkeerde dingen doen. En je kunt het gebruiken om mensen te leren hoe ze goed kunnen leven. Dankzij de heilige boeken kan een leider van de kerk zijn taak uitvoeren en veel goede dingen doen.

Verwerking

Deze week gaan de dagopeningen over ‘de Bijbel'. De Bijbel is goed voor onderwijs, voor het afwijzen van verkeerde uitleg en om het leven als christen in deze wereld duidelijk te maken.

Paulus schrijft in dit Bijbelgedeelte over het Oude Testament. Het Nieuwe was nog niet geschreven. Over het Oude Testament zegt hij: “In die boeken kun je wijsheid vinden.”

Deze wijsheid laat zien dat je het leven niet zelf kunt vasthouden en dat je vaak de mist in gaat. Deze wijsheid laat zien dat je alleen door het geloof in Jezus gered wordt. Paulus zegt dus dat het Oude Testament je bij Jezus brengt.

Door wie of wat laat jij je inspireren?

Hoe belangrijk is de Bijbel voor jou?