dagopening

woensdag 12 januari 2022

Een nieuw jaar

sharing lunch| short film|emotional |helping others

Genieten in het nieuwe jaar

NBV | 1 Timotheüs 6: 16-19

Hij alleen is onsterfelijk en Hij woont in een ontoegankelijk licht; geen mens heeft Hem ooit gezien of kan Hem zien. Aan Hem zij de eer en de eeuwige kracht. Amen. Draag de rijken van deze wereld op niet hoogmoedig te zijn en hun hoop niet in zoiets onzekers als rijkdom te stellen, maar op God, die ons rijkelijk van alles voorziet om ervan te genieten. En draag hun op om goed te doen, rijk te zijn aan goede daden, vrijgevig, en bereid om te delen. Zo leggen ze een stevig fundament voor de toekomst, en winnen ze het ware leven.

BGT | 1 Timotheüs 6: 16-19

Hij is de enige die eeuwig bestaat. Hij woont in het licht, waar geen mens kan komen. En geen mens heeft Hem ooit gezien, of kan Hem zien. Alle eer en macht aan God, voor altijd! Amen. Vertel de rijke mensen van deze wereld dat ze niet trots moeten zijn. Ze moeten niet vertrouwen op rijkdom, want die kun je makkelijk verliezen. Ze moeten vertrouwen op God. Hij geeft ons meer dan genoeg om van te genieten. Vertel de rijke mensen ook dat ze zo veel mogelijk goede daden moeten doen. En dat ze hun bezit moeten delen met anderen. Zo zijn ze goed voorbereid op de toekomst. Want zo zorgen ze ervoor dat ze het eeuwige leven krijgen.

Verwerking

Mag je genieten van allerlei zaken in het nieuwe jaar? Natuurlijk! Paulus vertelt dat ook aan de jonge Timotheüs. God geeft zoveel om van te genieten. Waar geniet jij van?

Vergeleken met heel veel mensen op aarde zijn wij rijk. Maar Paulus waarschuwt ons ervoor om niet te veel te vertrouwen op rijkdom. Waarom eigenlijk niet?

Als je zelf veel (rijkdom) hebt om van te genieten kun je dat ook met een ander delen. Hoe dan?