dagopening

vrijdag 14 januari 2022

Een nieuw jaar

Rend Collective – My Lighthouse

Een gezond nieuwjaar!

NBV | 3 Johannes 1: 1-4

Van de oudste. Aan mijn geliefde broeder Gajus, die ik werkelijk liefheb. Geliefde broeder, ik hoop dat het u in alle opzichten goed gaat en dat u gezond bent. Dat het uw ziel goed gaat weet ik, want tot mijn grote blijdschap kwamen hier geregeld broeders die van uw trouw aan de waarheid getuigden; ze vertelden dat u de weg van de waarheid volgt. Niets verheugt mij meer dan te horen dat mijn kinderen de weg van de waarheid volgen.

BGT | 3 Johannes 1: 1-4

Dit is een brief van de kerkleider. Aan zijn goede vriend Gajus, van wie hij veel houdt. Beste vriend, ik hoop dat alles goed met je gaat, en dat je gezond bent. Ik weet dat het in ieder geval goed gaat met je geloof. Want kortgeleden kwamen er een paar rondreizende christenen bij mij, die vertelden hoe trouw jij bent aan het geloof. Ze vertelden dat jij volgens Gods waarheid leeft. Daar ben ik heel erg blij om. Als ik hoor dat mijn leerlingen volgens Gods waarheid leven, geeft mij dat veel vreugde. Niets geeft mij meer vreugde dan dat!

Verwerking

We wensen elkaar een gezond nieuwjaar toe. Logisch, gezondheid is heel belangrijk. En natuurlijk hopen we dat het mensen in alle opzichten goed gaat. De beste wensen!

Maar is dat alles? Nee, er is (veel) meer. Johannes weet dat zijn vriend Gajus ook de weg van het geloof en waarheid gaat. En dat maakt hem vooral blij!

God is voor Gajus en de band uit het filmpje als een vuurtoren, een baken van licht. Is God dat ook voor jou? Hoe? 

Wat wens jij een ander toe voor het nieuwe jaar? Wat is voor jou het belangrijkste in het leven?