dagopening

woensdag, 25 mei 2022

Hemelvaart

Het Lam wordt in de hemel vereerd.

Het Lam wordt in de hemel vereerd.

NBV | Openbaring 5: 9-12

En ze zetten een nieuw lied in: ‘U verdient het om de boekrol te ontvangen en zijn zegels te verbreken. Want U bent geslacht en met uw bloed hebt U voor God mensen gekocht uit alle landen en volken, van elke stam en taal. U hebt voor onze God uit hen een koninkrijk gevormd en hen tot priesters gemaakt. Zij zullen als koningen heersen op aarde.’ Daarna hoorde ik het geluid van een groot aantal engelen rondom de troon, de wezens en de oudsten; het waren er oneindig veel, tienduizend maal tienduizenden, duizend maal duizenden. Met luide stem riepen ze: ‘Het lam dat geslacht is, komt alle macht, rijkdom en wijsheid toe, en alle kracht, eer, lof en dank.’

BGT | Openbaring 5: 9-12

Ze begonnen een nieuw lied te zingen voor het lam: ‘U verdient het om het boek te krijgen, u verdient het om de zegels te verbreken en het boek te openen. Want u bent gedood, en dankzij uw dood heeft God mensen bevrijd van hun schuld, mensen uit de hele wereld, van alle volken en talen. U maakte van hen een heilig volk van priesters. Ze zullen als koningen heersen op aarde.’ Behalve de stemmen van de vier dieren en de 24 leiders hoorde ik ook het geluid van heel veel engelen. Ze stonden rondom de troon. Het waren er duizenden, het waren er miljoenen! Ze riepen met luide stem: ‘Het lam dat gedood werd, verdient alle macht en rijkdom, alle wijsheid en kracht, alle eer en dank!

Verwerking

Wij mogen door de ogen van Johannes een blik in de hemel werpen. Jezus Christus is voor de troon van God. Hij is het LAM. Hij staat daar als de gekruisigde en opgestane Heer, de verlosser van mensen uit alle delen van de wereld.

Wat is jouw eigen beeld van de hemel?

Allen die in de hemel zijn, aanbidden het lam, dat alle macht, rijkdom, wijsheid, kracht, eer, lof en dank toekomt. (Hier gebruikt Johannes zeven woorden voor de grootheid van Christus.) Hoe zie jij God?