dagopening

maandag, 22 mei 2023

Pinksteren

We lezen deze week over Pinksteren: de uitstorting van de heilige Geest. Jezus noemt hem ‘pleitbezorger.’ Vergelijk het met een advocaat. Iemand die voor jou het woord voert, die in jouw plaats treedt. Net zoals Jezus.

NBV | Johannes 14:15-17

Als je Mij liefhebt, houd je dan aan mijn geboden. Dan zal Ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: de Geest van de waarheid. De wereld kan Hem niet ontvangen, want ze ziet Hem niet en kent Hem niet. Jullie kennen Hem wel, want Hij blijft bij jullie en zal in jullie zijn.

BGT | Johannes 14:15-17

Als jullie van mij houden, leef dan volgens mijn regels. En ik zal de Vader vragen om jullie een nieuwe helper te geven: de heilige Geest. Die zal voor altijd bij jullie zijn. Door hem zullen jullie de waarheid kennen. De mensen van deze wereld horen niet bij mij. Zij kunnen de heilige Geest niet krijgen. Want ze zien hem niet en ze kennen hem niet. Maar jullie kennen hem wel. Hij zal bij jullie blijven en in jullie zijn.

Verwerking

De belangrijkste vraag die je jezelf kunt stellen is: “Heb ik Jezus lief?” Veel mensen in de wereld van vandaag kunnen zich daar niets bij voorstellen. In sommige landen leidt het positief beantwoorden van deze vraag zelfs tot vervolging!

Maak je geen zorgen. De heilige Geest zal voor je instaan.

De wereld ziet hem niet en kent hem niet, omdat zij Jezus niet willen zien en niet willen kennen.

‘Jullie kennen hem wel,’ zegt Jezus tegen zijn leerlingen, ‘want hij woont in jullie en zal in jullie blijven.’ Hij is de Geest van de waarheid.

Wat doet de heilige Geest volgens jou?

Waarom zou Jezus de heilige Geest vergelijken met een advocaat?