dagopening

vrijdag, 22 september 2023

Geloven, je hebt er niks aan?

Wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar

God geeft mensen kracht

NBV | Jes. 40: 28-31

Weet je het niet? Heb je het niet gehoord? Een eeuwige God is de HEER, schepper van de einden der aarde. Hij wordt niet moe, Hij raakt niet uitgeput, zijn inzicht is niet te doorgronden. Hij geeft de vermoeide kracht, de machteloze geeft Hij macht in overvloed. Jongens worden moe en raken uitgeput, zelfs jonge mannen struikelen, maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.

BGT | Jes. 40: 28-31

Jullie weten toch dat de Heer voor altijd regeert? Hij heeft de hele aarde gemaakt. Hij wordt nooit moe, Hij blijft altijd sterk. Niemand is zo wijs als Hij. Aan mensen die moe zijn, geeft Hij kracht. Mensen die zwak zijn, maakt Hij weer sterk. Sterke soldaten kunnen moe worden en struikelen. Zelfs dappere helden kunnen in elkaar zakken. Maar mensen die op de Heer vertrouwen, krijgen nieuwe kracht. Zij lopen zonder moe te worden. Zij rennen zonder te struikelen. Ze zijn zo sterk als een adelaar, die vertrouwt op zijn krachtige vleugels.

Verwerking

Ook jonge mensen kunnen moe worden, soms zelfs depressief. In een wereld waar heel veel aan de hand is, zien we het soms niet meer zitten. Op grote schaal, maar ook in ons eigen leven speelt er soms van alles. 

Merk jij om je heen dat jongeren het soms niet meer zien zitten? 

Maar onze God wordt niet moe! Hij is niet alleen de Schepper, maar Hij bemoeit zich ook nu nog met de wereld en met de mensen. Hij kan en wil hen bemoedigen met Zijn Woord.  

'Hoop doet leven' is een gezegde. Waarom geldt dat zeker voor de christelijke hoop/toekomstverwachting?   

Stelling: Geloven heeft zeker nut, het geeft je leven richting en perspectief! 

  1. Bid voor (jonge) mensen die het niet meer zien zitten, depressief zijn. 
  1. Dank God voor wie Hij is! Hij heeft alles in Zijn hand en geeft ons perspectief!