Speciale dagopening
dagopening

dinsdag

Nieuwe start!

Seizoenen in je leven

Goede tijden, slechte tijden

NBV | Prediker 3:1-4

Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel. Er is een tijd om te baren en een tijd om te sterven, een tijd om te planten en een tijd om te rooien. Er is een tijd om te doden en een tijd om te helen, een tijd om af te breken en een tijd om op te bouwen. Er is een tijd om te huilen en een tijd om te lachen, een tijd om te rouwen en een tijd om te dansen.

BGT | Prediker 3:1-4

Er is voor alles in het leven een geschikte tijd. Er is een tijd om kinderen te krijgen, en er is een tijd om te sterven. Een tijd om planten in de grond te zetten, en een tijd om planten uit de grond te trekken. Een tijd om mensen te doden, en een tijd om mensen beter te maken. Een tijd om dingen af te breken, en een tijd om dingen op te bouwen. Een tijd om te huilen, en een tijd om te lachen. Een tijd om verdriet te hebben, en een tijd om te dansen.

Verwerking

De Prediker wijst ons erop dat een mens heel verschillende periodes in het leven kan meemaken. Periodes waarin we werken en, zoals de afgelopen weken, periodes om te rusten. Mooie en goede periodes, maar ook minder mooie periodes.

De afgelopen schooljaren waren niet de makkelijkste. Hopelijk breekt er nu een betere periode aan, zonder lockdowns.

De Bijbel vertelt ons dat het leven niet alleen maar een pretje is.

De zondeval van de mens heeft grote gevolgen gehad en die zien we dagelijks om ons heen. Vind je dat moeilijk te accepteren? Waarom wel/niet?

Eens zal er een andere tijd aanbreken, als Christus terugkomt. Kijk je daar naar uit?