Speciale dagopening
dagopening

donderdag

Nieuwe start!

Geen zorgen, Sela

Wat zijn belangrijke dingen in het leven?

NBV | Mattheüs 6:31-34

Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?”, dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. Zoek liever eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.

BGT | Mattheüs 6:31-34

Maak je dus geen zorgen. Zeg niet: ‘Hoe komen we aan eten?’ of: ‘Hoe komen we aan drinken?’ of: ‘Hoe komen we aan kleren?’ Met die dingen houden de mensen zich bezig die God niet kennen. Je Vader in de hemel weet echt wel dat je al die dingen nodig hebt. Houd je bezig met Gods nieuwe wereld en doe wat God van je vraagt. Dan zal God je al die andere dingen ook geven. Maak je geen zorgen over morgen. Bewaar die zorgen maar voor morgen. Je hebt het al moeilijk genoeg met vandaag.

Verwerking

We weten niet eens wat er morgen allemaal gaat gebeuren. Jezus vertelt dat je je daar niet te veel zorgen om moet maken. En al helemaal niet om onbelangrijke dingen.

Zijn de zaken die Jezus noemt voor jou (on)belangrijk?

Vertrouwen op God moet je leren. Hoe kun je je daarin oefenen?

Er moet en gaat het komend schooljaar weer van alles gebeuren op school. Kun je dan iets met de opmerking om eerst Gods koninkrijk te zoeken?