Speciale dagopening
dagopening

woensdag

Nieuw schooljaar: Spreuken wijzen je de weg

Volg het kernvak: 'wijsheid'

NBV | Spreuken 3: 13-18

Gelukkig is een mens die wijsheid heeft gevonden, een mens die inzicht wint. Wijsheid levert meer op dan zilver, geeft meer profijt dan goud, is kostbaarder dan edelstenen. Alles wat je ooit zou kunnen wensen valt bij de wijsheid in het niet. Met haar ene hand schenkt ze een lang leven, eer en rijkdom geeft ze met haar andere hand. Haar wegen zijn lieflijk, haar paden vredig. Ze is een levensboom voor wie haar omhelst, wie haar omarmt mag zich gelukkig prijzen.

BGT | Spreuken 3: 13-18

Gelukkig zijn mensen die wijsheid en kennis gevonden hebben. Want je hebt meer aan wijsheid dan aan zilver of goud. Wijsheid is meer waard dan edelstenen. Niets is zo veel waard als wijsheid, niets op de hele wereld! Als je wijs bent, zul je een lang leven hebben. Je zult respect krijgen en rijk worden. Wijsheid zorgt voor rust en vrede in je leven. Ja, alle mensen die wijsheid zoeken en vinden, zullen lang en gelukkig leven!

Verwerking

De Coronatijd houdt ons allemaal bezig en iedereen zoekt naar wijsheid, wat is wijs?

Spreuken zegt: wijsheid en inzicht geven je een lang leven en rijkdom. Dat is veel! Je krijgt dan ook een vredig leven. Wat is Gods wijsheid rijk!

Wijsheid is een levensboom, die stond in het paradijs en hij staat straks op de nieuwe aarde. Jezus is de levensboom. Hij is onze wijsheid. (1 Korintiƫrs1:24)