Speciale dagopening
dagopening

dinsdag

Een nieuw begin! (Genesis deel I)

Why are there 7 days in a week? - kijken tot 2:13

Laat er licht zijn!

NBV | Genesis 1:3-5 en 14-19

God zei: ‘Laat er licht zijn,’ en er was licht. God zag dat het licht goed was, en Hij scheidde het licht van de duisternis; het licht noemde Hij dag, de duisternis noemde Hij nacht. Het werd avond en het werd morgen. De eerste dag. God zei: ‘Laten er lichten aan het hemelgewelf komen om de dag te scheiden van de nacht. Ze moeten dienen als tekens die de feesten aangeven en de dagen en de jaren, en als lampen aan het hemelgewelf.(…)’ Het werd avond en het werd morgen. De vierde dag.

BGT | Genesis 1:3-5 en 14-19

Toen zei God: ‘Er moet licht komen.’ En er kwam licht. God zag hoe mooi het licht was. Hij scheidde het licht en het donker. Het licht noemde hij ‘dag’ en het donker noemde hij ‘nacht’. Toen werd het avond en het werd ochtend. Dat was de eerste dag. God zei: ‘Er moeten lichten aan de hemel komen om verschil te maken tussen de dag en de nacht. Die lichten moeten laten zien welk seizoen het is, en welke dag en welk jaar.(…)Toen werd het avond en het werd ochtend. Dat was de vierde dag.

Verwerking

Orde en structuur 

Orde en structuur zijn belangrijk. Dat merk je soms pas als het er niet meer is, bijvoorbeeld in de vakantie. Kun je een voorbeeld noemen?  

God schept licht. Hij zorgt met dit licht dat er een structuur van weken en dagen komen. En dat feesten op bepaalde momenten in het jaar vallen. Wij maken daar gebruik van. We gaan 5 dagen in de week naar school en hebben 2 dagen weekend. Wat vind jij van deze structuur? 

Er zijn mensen die in de geschiedenis hebben geprobeerd om deze structuur te veranderen, bijvoorbeeld door een tiendaagse werkweek in te voeren. Dit ging mis. God heeft er goed over nagedacht! 

Gebedspunten:

Bedank God voor de orde die hij heeft geschapen in het leven.