Speciale dagopening
dagopening

vrijdag

Een nieuw begin! (Genesis deel I)

Sense of Sabbat - Rust zoeken

Rust

NBV | Genesis 2:1-3

Zo werden de hemel en de aarde in al hun rijkdom voltooid. Op de zevende dag had God zijn werk voltooid. Op de zevende dag rustte Hij van het werk dat Hij gedaan had. God zegende de zevende dag en heiligde die, want op die dag rustte Hij van heel zijn scheppingswerk.

BGT | Genesis 2:1-3

Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk. Toen rustte hij uit. God zegende de zevende dag. Hij maakte van die dag een bijzondere dag. Want op die dag was hij klaar met de schepping en rustte hij uit van al zijn werk.

Verwerking

Rust 

De eerste schoolweek zit erop! Hoe was het, om weer naar school te gaan? Spreek met elkaar hierover door. 

Naast werken, is rusten ook belangrijk. God rust ook uit. Niet omdat Hij moe is van zijn werk, want God is nooit moe. ‘Hij slaapt niet’, zegt psalm 121. Waarom rust God dan wel uit?  

Om te genieten. Te genieten van alles wat Hij had gemaakt. Waar geniet jij van? 

God maakt van de 7e dag een bijzondere dag, Hij ‘heiligt’ deze dag. De Joden houden daarom nog steeds een rustdag op deze dag. Hoe rust jij uit? Gebruik jij daar een speciale dag voor?

Gebedspunten:

Dank God dat Hij ons naast dagen om te werken, ook dagen om te rusten geeft. Vraag God of Hij met ons mee wilt gaan het weekend in.