24 april 2024
dagopening

woensdag, 24 april 2024

Vrouwen in de Bijbel

Bidden is een manier om te communiceren met God. Vergelijk het eens met het volgende. Als jij iets wil van je vader of moeder, dan vraag je het. De ene keer vraag je om hulp bij iets dat je moet doen en de andere keer heb je advies nodig. Maar het kan ook zijn dat je niks wilt vragen, maar gewoon iets wil delen van wat je mee hebt gemaakt. En dit kunnen we ook met God doen. In het geval van je vader en moeder noem je het praten, als je dit doet met God, dan noemen we het bidden. Heb je vragen, wil je dat we voor je bidden of heb je gewoon zin in een goed gesprek? Check http://www.stronglife.nl/contact om te zien hoe je met ons in contact kan komen. Dit kan bijvoorbeeld via WhatsApp: 06-82260456.

Hanna

NBV | 1 Samuel 1: 10-12

Diepbedroefd bad Hanna tot de HEER. In tranen legde ze een gelofte af: ‘HEER van de hemelse machten, ik smeek U, heb toch oog voor mijn ellende. Denk aan mij, uw dienares, vergeet mij niet. Schenk mij een zoon, dan schenk ik hem voor zijn hele leven aan U: nooit zal zijn hoofd door een scheermes worden aangeraakt.’

BGT | 1 Samuel 1: 10-12

Ze was erg verdrietig, en ze huilde toen ze begon te bidden. Ze bad: ‘Machtige Heer, ziet u hoe moeilijk ik het heb? Vergeet mij niet, maar denk aan mij. Geef mij alstublieft een zoon. Dan beloof ik dat ik hem aan u terug zal geven. Hij zal u zijn leven lang dienen. Als teken daarvan zal zijn haar nooit geknipt worden.’

Verwerking

Hanna is de vrouw van Elkana en de moeder van Samuël. Hanna’s man had 2 vrouwen Pennina, zij had kinderen en Hanna, zij had geen kinderen. Ze werd daarom door Pennina getreiterd en gekleineerd. Hanna vraagt God of Hij haar wilt troosten en een zoon wilt geven, dan zal ik hem aan U geven.
God verhoort Hanna’s gebed en geeft haar Samuël. Als Samuël nog maar een kleine jongen is brengt zij hem naar de tabernakel. Na verloop van tijd geeft God Hanna nog 5 kinderen; 3 zoons en 2 dochters.


Hanna heeft een groot geloof in God. En Hanna is vrijmoedig. Ze spreekt vrijuit met God, zoals een kind vol vertrouwen bij zijn vader of moeder zou doen.

Vragen

  • Hoe spreek jij met God.
  • Wat kun jij leren van het gebed van Hanna
  • Waar wil jij nu voor bidden?

Gebed

Heer, leer mij bidden als Hanna; dat ik U vertrouw en U alles durf te delen.