05 maart 2021
dagopening

vrijdag, 05 maart 2021

Witter dan sneeuw!

Het woord van God - Sela

NBV | Jesaja 55: 10,11

Zoals regen of sneeuw neerdaalt uit de hemel en daarheen niet terugkeert zonder eerst de aarde te doordrenken, haar te bevruchten en te laten gedijen, zodat er zaad is om te zaaien en brood om te eten – zo geldt dit ook voor het woord dat voortkomt uit mijn mond: het keert niet vruchteloos naar mij terug, niet zonder eerst te doen wat ik wil en te volbrengen wat ik gebied.

BGT | Jesaja 55: 10,11

Als het regent of sneeuwt, komt er water uit de hemel. Maar dat water gaat niet meteen terug naar de hemel. Eerst moet de aarde vochtig gemaakt zijn, en er moet weer iets op de akkers groeien. Dan is er zaad om te zaaien en graan om brood van te bakken. Daarna gaat het water terug naar de hemel. Zo gaat het ook met de woorden die uit mijn mond komen. Ze komen pas weer bij mij terug als ze hun doel bereikt hebben. Mijn woorden komen pas terug als ze ook daden geworden zijn.’

Verwerking

Sneeuw kan best lang blijven liggen als het vriest. Maar als het gaat dooien smelt het en zakt het de grond in. Dit is onderdeel van de waterkringloop.

In het Bijbelgedeelte wordt dit proces vergeleken met de werking van het Woord van God, de Bijbel, en de verkondiging ervan. Dat heeft altijd een uitwerking: óf je doet er iets mee óf het gaat het ene oor in en het andere weer uit.

Wat heeft de Bijbel jou te zeggen? Heeft het invloed op jouw leven en zo ja, hoe?

Er is veel dat zo'n eerste lesweek op school kan bepalen. Welke invloed heeft het naar school gaan op jouw leven? Wat doet dat met je?