09 juli 2021
dagopening

vrijdag, 09 juli 2021

Valse profeten

Video: Misleiding en Afwijking

Je hoort, leest en ziet veel. Zoveel redeneringen, ideeën en theorieën. Paulus maakt duidelijk dat er maar één weg de juiste is:

NBV | Kolossenzen 2:6-9

Volg de weg van Christus Jezus, nu u hem als uw Heer aanvaard hebt. Blijf in hem geworteld en gegrondvest, houd vast aan het geloof dat u geleerd is en wees vervuld van dankbaarheid. Wees op uw hoede en laat u niet meeslepen door holle en misleidende theorieën die op menselijke tradities zijn gebaseerd en zich richten op de machten van de wereld en niet op Christus. Want in hem is de goddelijke volheid lichamelijk aanwezig...

BGT | Kolossenzen 2:6-9

Jullie hebben gehoord dat Jezus Christus de Heer is, en jullie geloven in hem. Doe daarom wat hij wil. Jullie zijn met hem verbonden. Blijf op hem steunen. Houd vast aan het geloof dat jullie geleerd is, en wees altijd dankbaar. Maar pas op voor de invloed van mensen met verkeerde ideeën! Luister niet naar de waardeloze onzin die zij vertellen. Ze spreken over menselijke wetten en regels, en over de machten van deze wereld. Maar dat heeft allemaal niets met Christus te maken. Christus heerst over alles en iedereen. In hem was Gods kracht volledig aanwezig op aarde.

Verwerking

Er wordt op aarde zoveel gezegd, er zijn zoveel theorieën geweest. Al die theorieën richten zich op mensen en op krachten in deze wereld, maar niet op Jezus.

In de weg van Jezus Christus leren we God kennen. God is lichamelijk in hem aanwezig. Hij heeft ons samen met Christus levend gemaakt door onze zonden te vergeven.

Tegenwoordig is het ‘ietsisme’ vrij populair. Het houdt simpelweg in dat je gelooft dat er wel iets is, maar je weet niet wat.

Wat zou jij, als christen, tegen deze mensen willen zeggen?