24 september 2021
dagopening

vrijdag 24 september 2021

Maaltijd

Kijk tot 1.26

NBV | Openbaringen 3: 19-21

Iedereen die ik liefheb wijs ik terecht en bestraf ik. Zet u dus volledig in en breek met het leven dat u nu leidt. Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij. Wie overwint zal samen met mij op mijn troon zitten, net zoals ik zelf overwonnen heb en samen met mijn Vader op zijn troon zit.

BGT | Openbaringen 3: 19-21

Ik houd van jullie, en daarom straf ik jullie. Zo wil ik jullie leren goed te leven. Dus ga je best doen en verander je leven! Ik roep jullie alsof ik voor jullie deur sta. Als jullie mij horen en binnenlaten, zal ik altijd bij jullie zijn. Laat de woorden van de heilige Geest goed tot je doordringen. Als jullie volhouden, zullen jullie overwinnen en samen met mij op mijn troon zitten. Net zoals ik overwonnen heb, en nu samen met mijn Vader op zijn troon zit.’

Verwerking

Dit is een gedeelte uit de boodschap die de verhoogde Christus heeft voor de gemeente te Laodicea.

De plaats bestaat nu niet meer, maar lag vroeger in Klein-Azië, nu Turkije.

De christenen in Laodicea waren meer dan tevreden met zichzelf. 

Het was nauwelijks te merken dat zij christen waren.Jezus bestraft hen, want het is zover gekomen, dat zij met hun gedrag de Heer Jezus buiten de deur hadden geplaatst. Hij klopt nu aan hun deur.

Gastvrijheid (‘binnenlaten’) betekent ook een maaltijd aanbieden.

Kun je jevoorstellen dat Koning Willem Alexander tegen jou zou zeggen: “Kom naast mij zitten, dan mag je samen met mij regeren?” Waarom wel of niet?