De startpagina van de website www.grip-dagopening.nl toont bij het starten de dagopening die je voor die dag kunt gebruiken. Als er geen dagopening beschikbaar is wordt dit gemeld op de website. Bijvoorbeeld in het weekend of op vakantiedagen. Maar op normale lesdagen zal de dagopening voor die dag getoond worden zodat je deze meteen kunt gebruiken.

Homepage

home

De eerste pagina van de dagopening geeft de datum weer en het weekthema. Onderaan in beeld zie je navigatie buttons.

navigatiebuttons

Navigatie pagina's dagopening

In totaal zijn er per weekopening 4 pagina’s:

 1. De startpagina (datum en thema)

 2.  De media pagina. Deze toont een video of afbeelding. Eventuele afspeel instructies staan er onder. De video kun je eenvoudig afspelen door er op te klikken.

  media pagina

 3. De Bijbellezing. Bovenaan staat een korte introductie op de Bijbeltekst. Daaronder zie je de Bijbeltekst in twee versies: De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) die standaard wordt getoond en de Bijbel in Gewone Taal (BGT) die op het tweede tabblad staat. Klik op de tab ‘NBV’ of ‘BGT’ om de gewenste tekst te tonen.

  bijbel pagina

 4. Verwerking. Hier staat de inhoudelijke verwerking van het thema / onderwerp van deze dag.

  verwerking pagina

Navigeren tussen deze pagina’s doe je door op de buttons onderaan te klikken. Je kunt daarmee dus zelf ook de volgorde bepalen en snel tussen de onderdelen schakelen.

Bovenaan de eerste (start)pagina van een dagopening zie je het logo van GRIP, de dagopening navigatie en de menu button om het menu te openen.

Bladeren door dagopeningen

navigatie openingen   navigatie openingen2

Met de dagopening navigatie kun je eenvoudig bladeren tussen dagopeningen van voor en na vandaag. Je kunt maximaal twee dagopening terug bladeren en maximaal 5 dagopening vooruit. Als de navigatie knop (naar links of rechts) grijs wordt kun je niet verder bladeren. Met de middelste knop 'naar vandaag' kun je altijd weer snel terug naar de dagopening van vandaag. Deze middelste button is wit als de datum ‘vandaag’ is.

Menu

Rechts bovenaan kun je op de menu knop klikken om andere delen van de website te bekijken:

menu

menu dropdown

 • Home: Dit menu item brengt je terug naar de homepage / startpagina van de website.
 • Specials: Hier vind je dagopeningen voor speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld aan het begin van het seizoen of bij bijzondere gebeurtenissen. Vanuit GRIP krijg je te horen wanneer en waarvoor deze speciale dagopeningen gebruikt kunnen worden.
 • Dagopeningen: Hier vindt je het overzicht van alle dagopeningen die tot vandaag zijn gepubliceerd.
 • Instructies: Hier vindt je deze intructies.

Specials en archief dagopeningen

De pagina’s ‘Specials’ en ‘Dagopeningen’ tonen lijsten met dagopeningen.

speciale dagopeningen

Op de pagina ‘Dagopeningen’ worden bij de ongefilterde weergave de dagopeningen per week getoond. Onderaan de lijst met maximaal 5 items kun je naar een week eerder of later bladeren. Je kan niet vooruit bladeren naar een week die nog niet geweest is.

dagopening buttons onder

Daarnaast kun je op beide genoemde pagina’s de lijst filteren met de filter opties bovenaan de lijst. Ook kun je zoeken in de dagopeningen als je iets specifieks zoekt.

dagopening filter

Je kunt filteren OF zoeken. Selecteer een filter of vul een zoekopdracht in en klik op ‘Verstuur’ om het filter of de zoekopdracht te starten. Daarna worden de gefilterde / gevonden dagopeningen onder het filtervlak getoond. Met ‘reset’ wordt het filter of de zoekopdracht gewist en wordt de ongefilterde lijst weer getoond.

naar vandaag

Bovenaan deze pagina’s - in de blauwe balk - staat een knop ‘naar vandaag’. Hiermee ga je naar de dagopening van vandaag, oftewel de startpagina van de website. Je kunt ook via ‘Home’ in het menu bij de startpagina komen.

dagopening bekijk

Je kunt een dagopening bekijken door op de knop ‘Bekijk’ te klikken. Je start dan op de eerste pagina van de gekozen dagopening en je kunt er door heen navigeren met de buttons onderaan.

Wanneer je een dagopening start vanuit ‘Specials’ of ‘Dagopeningen’ zie je links onder een rode button waarmee je weer terug kunt gaan naar de lijstweergave. Deze button wordt alleen op de eerste pagina van de dagopening getoond.

dagopening archief

Daarnaast zie je bovenaan de startpagina ook weer de button ‘Dagopening vandaag’ om naar de startpagina van de website te gaan.

dagopening vandaag

Responsive weergave

De website kan op alle schermformaten (van groot tot klein, bv smartphones) gebruikt worden.